منطقه امن در تصمیم گیری چیست؟ + دلایل آن
منطقه امن در تصمیم گیری چیست و ضرر آن کجاست؟
وقتی از تصمیم گیری و وجود مهارت آن صحبت می کنیم، یک موضوع اساسی وجود دارد که تمام تصمیمات مارا تحت شعاع قرار می دهد و آن منطقه امن در تصمیم گیری است.
تعریف و توضیح: وقتی قرار است تصمیمی بگیریم، به دلیل علاقه و یا ترس ترجیح می دهیم شرایط فعلی را حفظ کنیم و تصمیم جدیدی نگیریم.
ضرری که می تواند به ما برساند: ممکن است بعضی فرصت های سودآور و یا بسیار عالی را از به علت عدم تمایل به خارج شدن از منطقه امن از ما بگیرد!
در این مقاله قصد دارم 4 مورد از دلایل این اتفاق را باهم بررسی کنیم:
مقاومت ذهنی برای آسایش
بگزارید با این سوال شروع کنم، اگر شما نشسته باشید آسوده ترید یا اینکه بلند بشید و قدمی بردارید؟ قطعا اولی. مغز هم دقیقا همین را می خواهد!
قدم از قدم برداشته نشود تا آسایشش بهم نریزد. یکی از دلایل مهم این اتفاق عدم تمایل مغز به ساخت مسیر های عصبی جدید است. وقتی شما فعالیت جدیدی می کنید یا موضوع جدیدی آموزش می بینید، در مغز مسیر های عصبی جدیدی مختص به آن موضوع ساخته میشود. پس حواستان باشد که ذهنتان به طور پیش فرض عاشق منطقه امن خودش است و قرار است در مقابل شما برای تحقق خواسته اش مقاومت کند.
تکامل بشری و ترس از اقدام و تصمیمات جدید
بشر در طی تکامل خود همواره با تهدید های خارجی رو به رو بوده است! وقتی این ترس در طی سالیان به بشر تحمیل می شود، در ناخودآگاه شما همواره نسبت به تصمیمات و اقدام های جدید می ترسید که از منطقه امن خود خارج شده و کاری کنید!
البته تا حدی طبیعی است، چرا که فکر کنید انسان های هیچ حیوان و یا فرایندی در طبیعت نمی ترسیدند و به سمت آن می رفتند! احتمالا نسل انسان سال ها قبل به همین علت منقرض میشد…
منطقه امن در تصمیم گیری با عادت های بد
عادت های بد تاثیر مستقیمی در موضوع منطقه امن در تصمیم گیری ها دارد. مثلا فرض کنید شما عادت کرده اید شب ها دیر بخوابید و در روز آنقدر دیر بلند شوید که به جای صبحانه، ناهار بخورید! حال فکر کنید قرار است با دوستانتان یک قرار کاری برای صبح بگزارید… احتمالا چند دلیل برای لغو و یا تغییر زمان قرارتان پیدا می کنید و سعی بر حفظ اوضاع خوابتان دارید.
یا فکر کنید همیشه موزیک گوش می کنید، حال از ترس ضعیف شدن گوشتان و شنیدن این نکته از زبان پزشک، هیچوقت انگیزه ای برای رفتن به گوش پزشکی ندارید و از آن تفره می روید.
عدم وجود فشار و درد به مقدار کافی
خیلی اوقات ما تصمیمی را نهایی نمی کنیم، چون هنوز ضروری نیست. این را بدانید که انسان اگر کاری ضروری نباشد، قطع به یقین آن را انجام نمی دهد!
مثلا تا زمانی که از شدت بی پولی، حتی نتوانید پول تاکسی بدهید، احتمالا تصمیمی برای کار کردن به صورت جدی نخواهید گرفت. این نکته یکی از مهم ترین و جالب ترین نکاتی است که می توانید در طی روز زیر نظر بگیرید و علت وجود این منطقه امن در تصمیم گیری هایتان را بفهمید.
تصمیم گیری یک پروسه حیاتی است…
تقریبا شما در روز و در تمام لحظات در حال اتخاذ تصمیم هستید، در این مقاله سعی کردم منطقه امن در تصمیم گیری را شفاف تر کنم تا بتوانید زین پس تصمیمات موثر تری بگیرید، همچنین می توانید در صورت تمایل، مقاله سوگیری ها در تصمیم گیری را بخوانید و جلوی ضرر را از آنجا هم بگیرید.
درباره ایلیا جنگروی
تلاش میکنم تا در کنار هم بتونیم آدم بهتری برای زندگی کردن باشیم.
نوشته های بیشتر از ایلیا جنگروینوشتههای تازه
- دقیقا نمیدونم از زندگی چی میخوام 1400-06-01
- توسعه فردی چیست؟راهنمای جامع برای بهبود فردی 1400-06-01
- 8 نکته برای اینکه چگونه بهتر از روز خود استفاده کنیم؟ 1400-06-01
- چرا باید به فکر رشد و پیشرفت خودمان باشیم؟ 1400-06-01
- چطور در زندگی کمتر رنج بکشیم؟ 1400-06-01
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.