مدیریت عملکرد + 3 عامل مهم در افزایش عملکرد
افزایش و مدیریت عملکرد و بازدهی به چه دردی می خورد؟
اگر بخواهیم کمی واقع بین باشیم، برای فعالیت های روزانه ما هیچ معیار و سنجشی وجود ندارد! بعضی اوقات عذاب وجدان و بعضی اوقات تلنگر های دیگران کمی مارا از خواب بیدار می کند. اما مدیریت عملکرد و یا بازدهی همان چیزی است که به آن نیاز داریم. همچنین در این مقاله در مورد 3 عامل اصلی افزایش عملکرد صحبت خواهیم کرد.
سنجش عملکرد به چه درد ما خواهد خورد؟
فکر کنید که شما منابع محدود زمانی و مالی دارید، و فقط می توانید طی 10 روز از آن ها استفاده کنید. در این حالت تمام تمرکز و تلاش شما این است که حواستان باشد کجا و چقدر از منابعتان مصرف می شود.
دقیقا همین مثال در زندگی روزمره ما جریان دارد، فقط با این تفاوت که ما یادمان رفته که منابع محدودی داریم! در اینجاست که مدیریت عملکرد و بازدهی فعالیت ها بسیار با اهمیت می شود و جزو مهارت های اصلی و ضروری برای یک سبک زندگی موفق قرار می گیرد.
عملکرد ما ناشی از چه بخش های است؟
اگر بخواهیم بدانیم عملکرد ما در انجام کارها تقریبا از کجا میاید به لیست زیر نگاهی بیاندازید:
- انرژی فیزیکی
- انرژی احساسی
- انرژی فکری
اهمیت انرژی فیزیکی در افزایش عملکرد:
بدون داشتن انرژی فیزیکی کافی نمی توان عملکرد بالایی داشت… در ادامه به برخی از نکات برای حفظ و افزایش انرژی فیزیکی شما اشاره خواهم کرد:
- بهتر تنفس کنید؛ چرا که تنفس اکسیژن بدن مارا تامین می کند و نظم و ریتم آن بسیار مهم است. مثلا وقت هایی که دچار استرس هستیم و تنفس ما بسیار و کوتاه و منقطع است، اگر بتوانیم نفس های عمیق بکشیم، به بهبود حال خود کمک فراوانی کرده ایم.
- آب بنوشید؛ شاید عمل کردن به این نکته ساده کلید شادابی و طراوت روزانه شما شود. به مقدار کافی آب بنوشید تا سلول های بدن و مغز شما بتوانند تازگی و شرایط ایده آل داشته باشند.
- صبحانه را جدی بگیرید؛ به عنوان اولین وعده و مهم ترین وعده غذایی در روز.
- کافئین را به عادت تبدیل نکنید!
- فعالیت بدنی کافی داشته باشید.
- خواب مناسب؛ با هر شرایط کاری و سنی باید بتوانید حداقل بین 6 تا 8 ساعت بخوابید تا بدن شما انرژی از دست رفته را ریکاوری کند.
- برنامه غذایی منظم و مفید داشته باشید.
همه نکاتی در بالا به آن اشاره کردم می تواند اول در افزایش عملکرد و سپس در مدیریت عملکرد به شما کمک کند.
اهمیت انرژی احساسی در مدیریت بازدهی:
شاید مهم ترین عامل کاهش عملکرد و پیش نرفتن کارهای بزرگ، کم بودن انرژی احساسی باشد! احساسات مثبت و منفی می تواند روی بدن و حتی فعالیت های شیمیایی آن و قوی و ضعیف شدن در برابر بیماری ها اثر بگذارد. برخی از مهم ترین عوامل افزایش انرژی احساسی را در ادامه می گویم:
- با موارد اضطراب آور قبل از اینکه افسار زندگی شما را در دست بگیرند، رو به رو شوید.
- دوستان صمیمی؛ شاید بهترین مسکن برای هر فرد دوستان صمیمی او باشد که در لحظات حساس می توانند به کمک او بیایند.
- درصدد تغییر دیگران نباش!
- پاداش شخصی برای خود و فعالیت هایتان داشته باشید.
- خودتان را توجیه نکنید.
- در مدیریت فعالیت هایتان به خصوص عملکرد، منطقی باشید نه احساسی
اهمیت انرژی فکری برای بهبود مدیریت عملکرد:
کمتر کسی وجود دارد که از ویژگی ها و کارکرد مغز خبر داشته باشد! در اینجا فقط می خواهم به ذکر نکاتی که می تواند کمک کند تا در استفاده از مغز بهتر از قبل عمل کنید بپردازم:
- به مغزتان استراحت بدهید؛ نکته اینجاست که باید زمانی را برای مدیتیشن و آزادی ذهن در نظر بگیرید چرا که مغز هم بعد از مدتی خسته می شود و کارایی آن پایین می آید.
- بیشتر بخوابید!
- خوشبین باشید و تفکر منفی را کنار بگذارید
- از مصرف دخانیات بپرهیزید
- به فکر راه حل ها باشید نه مسئله؛ خیلی اوقات بیشتر انرژی فکری ما صرف فکر کردن به خود مسئله و عمیق بودن آن می شود!
- همیشه در حال یادگیری باشید تا پویایی مغز و ساخت مسیر های عصبی متوقف نشود.
- برای هر کاری چک لیست و فهرست درست کنید.
این ها فقط بخشی از اقداماتی بود که می توانید برای مدیریت بهتر مغر و افزایش عملکرد آن و همچنین سنجش بهتر بازدهی و عملکرد استفاده کنید.
لازم به ذکر است که مطالبی که در این بخش مطالعه کردید، با کمک و بهره گیری از کتاب افزایش عملکرد ژان بقوسیان نوشته شده است.
3 نکته برای مدیریت زمان موثر
در این بخش نمی خواهم به یکسری نکات کلیشه ای اشاره کنم بلکه می خواهم مدیریت زمان و مدیریت عملکرد را برایتان آسان تر کنم.
- تا جای ممکن زودتر بیدار شوید و کارهای مهم را صبح انجام دهید؛ هرچقد هم که با خود کلنجار برویم، بهترین زمان برای انجام فعالیت صبح است. پس چه بهتر است تا قبل از خستگی ذهن در طول روز کارهای مهم را صبح ها انجام دهیم.
- نه گفتن می تواند تحول عظیمی در افزایش عملکرد شما باشد. به پیشنهاد های غیر ضروری و یکهویی نه بگویید تا بتوانید زمان خود را برای انجام فعالیت های هدفمند تر حفظ کنید.
- دوباره کاری نکنید؛ اگر قرار است کاری را انجام دهید، تا زمانی که آن را تمام نکرده و به نتیجه دلخواه نرسیده اید، سراغ کار دیگر نروید! با این کار از هدر رفت انرژی در انجام چند باره فعالیت ها جلوگیری و زمان کمتری صرف می کنید.
چک لیست روزانه، هفتگی و ماهانه
اگر می خواهید مدیریت عملکرد بهتری داشته باشید، یکی از ضروری ترین کار ها داشتن چک لیست برای فعالیت هایتان است. یک چک لیست می تواند تمام معیار های سنجش عملکرد شما را ارزیابی کند و گزارش دقیقی از وضع موجود به شما ارائه کند. به عنوان مثال:
فرض کنید می خواهید یک کتاب بنویسید، می توانید تمام فعالیت های نوشتن تا چاپ کتاب و اخذ مجوز را به صورت چند فعالیت کوچک تر فرض کنید و همه را وارد چک لیست خود بکنید. همانند زیر:
در این صورت می توانید به صورت دقیق عملکرد خود را بررسی کنید و برای بهبود آن برنامه بریزید.
اگر بتوانید مدیریت بازدهی و عملکرد داشته باشید، تا 10 برابر بهره وری بیشتری خواهید داشت!
مدیریت عملکرد شما آن قدری مهم است که می تواند نتابج چندین سال آینده تان را بسیار تغییر دهد. اگر از الان به فکر افزایش عملکرد در فعالیت هایتان باشید، به زودی خواهید دید که اهداف سریع تر از آنچه فکرش را می کنید دستیافتنی می شوند.
مدیریت عملکرد و بازدهی فعالیت هایتان جزو مهارت های بسیار تاثیر گذار در سبک زندگی شماست. آن را جدی بگیرید و روی آن از همین امروز تلاش کنید.
درباره ایلیا جنگروی
تلاش میکنم تا در کنار هم بتونیم آدم بهتری برای زندگی کردن باشیم.
نوشته های بیشتر از ایلیا جنگروینوشتههای تازه
- دقیقا نمیدونم از زندگی چی میخوام 1400-05-26
- توسعه فردی چیست؟راهنمای جامع برای بهبود فردی 1400-05-26
- 8 نکته برای اینکه چگونه بهتر از روز خود استفاده کنیم؟ 1400-05-26
- چرا باید به فکر رشد و پیشرفت خودمان باشیم؟ 1400-05-26
- چطور در زندگی کمتر رنج بکشیم؟ 1400-05-26
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.