چگونه شرایط سخت را تحمل کنیم؟ 15 روش برای تحمل سختی در زندگی
چگونه شرایط سخت را تحمل کنیم؟ 15 روش برای تحمل سختی در زندگی
زندگی یک مفهوم از درد و رنج است که در هر بازه ای از زمان بر یکی سخت می گیرد و زندگی را به کام یک نفر تلخ می کند، در این مقاله می خواهیم در مورد روشهایی صحبت کنیم تا بتوانیم شرایط سخت را تحمل کنیم. شرایط سخت می تواند ناشی از فوت یکی از اقوام باشد تا دوری یک عزیز که دوستش داشتیم…می تواند بی پولی باشد و یا می تواند ناشی از افسردگی از اتفاقات زندگی، هرچه هست خوب نیست و قرار است شما با یکی از مهارت های لایف کوچینگ آشنا شوید که تحمل سختی ها در زندگی و رشد کردن در کنار آن ها جزوی از آن است.
اگر در حال خواندن این مقاله هستین، به شما پیشنهاد می کنم حتما تا انتها همراه من باشید تا شما را با 15 روش برای تحمل سختی در زندگی آشنا کنم.
-
بپذیرید که شرایط شما چیست
شاید اولین و مهم ترین قدم برای بهتر کردن حال روحی و جسمی ما بتواند این باشد که شرایط را هرچقدر سخت هم که هست، بپذیریم. جنگ با آنچه در زندگی اتفاق افتاده جز سخت تر کردن اوضاع برای پیشرفت، حاصل دیگه ای ندارد!
اینکه آگاهانه و عاقلانه بپذیرید آنچه در زندگی شماست نیاز به اقدامات جدی برای حل شدن دارد نه به جنگیدن برای محو شدن!
-
اگر مقصر هم نباشید! مسئولیتش با شماست…
اینکه شما فرزند طلاق باشید، تقصیر شما نبوده و تصمیم پدر و مادرتان است، اما اکنون این مسئولیت بر عهده شماست تا به عنوان یک فرزند طلاق زندگی خود را مدیریت کنید. اینکه دیگران شما را دور بزنند و یا کلاهتان را بردارند، تقصیر شما نیست اما اینکه از وضعیت بعد از آن بتوانید به خوبی عبور کنید، مسئولش شما هستید. نمی توانید بگویید دیگران کرده اند پس من می شینم تا همان بقیه هم بیایند و درستش کنند!
-
از صندلی قربانی بلند شوید
معمولا انسان ذاتا به دنبال این است که روی صندلی قربانی بنشیند و بگوید قربانی حرف ها، رفتار و اعمال دیگران شده است. اما این رفتار جز اینکه شما را در بلند مدت به یک فرد شکست خورده از درون تبدیل کند، منفعتی ندارد. شخصیت مستقل خود را بیدار کنید و به خود متذکر شوید که قربانی هیچ رفتار و یا اتفاقی نیستید تا بتوانید در ادامه قدم ها و اقدامات درست تر و با صلابت تری بردارید. اگر قرار است شرایط سخت را تحمل کنیم دیگر نمی توانیم برچسب قربانی به خود بزنیم و با این اقدام پشت سختی ها قایم شویم.
-
فرصت بیش فکر ی را از خود بگیرید
اگر سختی ها را بغل کنید و در گوشه ای از اتاق بشینید، بیش فکری به شما امان نخواهد داد و ذهن و روح شما درگیر یکی از بزرگترین اختلال هایی است که امروزه بسیار شایع است.
بیش فکری یا overthinking اقدامی است که ذهن شما در راستای فکر کردن بیش از حد به یک سوژه از آن کوهی از افکار اغلب منفی و عجیب و غریب می سازد که می تواند به راحتی شما را از پای درآورد! چرا که ذهن شما در دستان این اختلال آسیب می بیند و نمی توانید آنطور که صحیح است فکر کنید و یا اقدام کنید. استرس و اضطراب از دیگر نکاتی است که در اثر بیش فکری برای شما به وجود می آید.
-
درد را برای خودتان نگه ندارید!
انسان موجودی اجتماعی است و به دنبال اشتراک تفکرات خود با دیگران است. در همین راستا وقتی زندگی شما در رنج و سختی است، باید این حس را با حداقل یک نفر به اشتراک بگذارید. تنهایی رنج کشیدن، مانند ماشین بدون چرخ است، هرچقدر هم تلاش کنید، چیزی جلو نمی رود و درد همان جا خواهد ماند!
ممکن است بگویید کسی دور شما نیست که بتوانید درددل کنید، در اینجا می توانید از یک تراپیست برای کمک به حال خود کمک بگیرید.
-
از تراپیست کمک بگیرید
حقیقت این است که ممکن است شما در از نظر روحی آسیب جدی دیده باشید و وجود یک تراپیست برای درمان شما بسیار ضروری باشد. در این صورت هیچ راهکار سطحی ای نمی تواند به کمک شما بیاید و باید به صورت جدی با یک درمانگر در ارتباط باشید تا شرایط زندگی شما بهتر شود. منطقی باشید! تنهایی نمی توانید شرایط سخت را تحمل کنید و برای خود اوضاع را بهتر کنید و در صورت جدی بودن اوضاع، به روان درمانی نیاز خواهید داشت.
در این راستا می توانید کتاب “به روان درمانی نیاز داشتن” از نشر هنوز را مطالعه کنید.
-
شرایط شما سخت است اما بدتر هم وجود دارد…
با اینکه مقایسه خودتان با دیگران در شرایط ایده آل به شما حس بدی خواهد داد، اما وقتی حال خوبی ندارید، شاید بد نباشید تا خودتان با بعضی دیگر که وضع زندگی آشفته تری نسبت به شما دارند مقایسه کنید.
این مقایسه در راستای کنترل سطح اعتماد به نفس شما و کنترل احساس بدتان به زندگی خودتان است.
-
تفریحات خود را پر رنگ کنید
شاید اینکه به دنبال تفریحات برید، جمله ای کلیشه ای باشد ولی باید بدانید که همین امر ساده با توجه به تمایل مغز برای ماندن در شرایط بد، تقریبا فراموش می شود و اگر دقت کنید معمولا وقتی حال خوبی ندارید به ندرت به دنبال تفریح می روید. اینکه بگویید دل و دماغ این کار را ندارم، بهانه است و باید در جهت بهتر شدن حال خود بهانه را کنار بگذارید. وقتی قرار است شرایط سخت را تحمل کنیم دیگر به اینکه حال دارید یا ندارید و یا حوصله دارید یا ندارید، فکر نکنید.
-
منبع الهام برای اطرافیانتان باشید
یکی دیگر از اقداماتی که می تواند شما را سرپا نگه دارد این است که، خودتان را منبع الهام برای دیگران بدانید. انسان در زمان اثبات خود به دیگران خیلی بهتر و قوی تر عمل می کند و این قاعده می تواند به کمک مشا بیاید تا در تحمل سختی های زندگی استوار تر عمل کنید.
به دنبال پز دادن و یا show off کردن نباشید! فقط با خودتان بگویید که این وضعیت من قرار است زمانی در خاطرات دیگران به عنوان یک موقعیت سخت یاد شود که من از آن بیرون آمدم.
-
مراقبه و مدیتیشن را فراموش نکنید
برای بهبود حال روحی خود از مراقبه و مدیتیشن استفاده کنید. روزانه 20 الی 30 دقیقه از زمانتان را به مدیتیشن عمیق برای ریلکس شدن و آرامش اختصاص دهید. در علم امروز مدیتیشن یکی از ابزارهای بسیار جدی جهت بهتر کردن حال انسان است. بهتر است که این زمان در اول صبح و یا آخر شب باشد تا بدن و ذهن شما fresh باشد و از وقایای روزمره به دور باشد. بعد از حدود 10 روز چنان تغییری در زندگیتان رخ می دهد که دیگر حاضر نیستید تحت هیچ شرایطی مدیتیشن را رها کنید!
چگونه شرایط سخت را تحمل کنیم تا دچار افسردگی نشویم؟
نکته ای که در اینجا می خواهم به شما بگویم اهمیت این تکنیک هایی است که باعث می شود شما در طول زمان ناراحتی و رنجتان دچار افسردگی نشوید! این اقدامات اغلب درونی و در راستانی بهبود وضعیت ذهنی شماست. اینکه بتوانید شرایط سخت را هم کنترل کنید و هم حواستان باشد تا دچار بیماری ای همچون افسردگی نشوید، واقعا کار سختی است اما خوش بختانه شمایی که تا اینجا همراه من بودین، قطعا توانایی بهتر کردن وضع زندگی تان را دارید و در نتیجه تلاشتان، نتیجه را هم خواهید دید.
-
ارتباط با ربّ
شاید نوشتن این بخش کمی دل و جرئت بخواهد، اما من می نویسم چرا که به پرودگارم ایمان دارم. همیشه وقتی سخت ترین شرایط رو در زندگیم داشتم و بدترین احوال رو تجربه می کردم، تنها کسی که به کمکم اومد و باعث بهتر شدن قطعی حالم شد، خدا بود.
” ایاک نعبد و ایاک نستعین” ما معمولا این جمله رو فراموش می کنیم و درگیر روزمره میشیم تا موقعی که به مشکل بخوریم! اما حتی اگر فقط در زمان مشکل هم به خدا برگردیم، باز هم مشکلات حل میشوند و حال خوب در زندگی جاری می شود. باورتان بشود یا نشود، عجیب ترین معجزات زندگی من زمانی رخ دادن که از همه بریدم و فقط از خدا خواستم.
-
خودآگاهی خود را بالا ببرید
به میزانی که نسبت به خود آگاه تر شوید در پاسخ به این سوال که چگونه شرایط سخت را تحمل کنیم موفق ترید! خودآگاهی ارتباط مستقیمی با میزان صبر، استقامت و حکمت بینی شما دارد و همین ویژگی ها باعث می شود تا در بدترین اوضاع هم بتوانید خود را حفظ کنید. با خواندن مثنوی مولانا، دوره های روان شناختی و خودآگاهی و یا کتاب های فلسفی می توانید به درک خوبی از خود و دنیای اطراف برسید تا در شرایط سخت، انسان ورزیده تری باشید.
-
توقع خود را از دیگران به صفر برسانید!
هرچه بیشتر از اطرافیان توقع داشته باشید، حالتان بدتر است! حقیقت تلخ زندگی این است که هرچه بیشتر انتظار داشته باشید تا دیگران حواسشان به شما باشد و … بیشتر نا امید می شود و حالتان بد می شود. اینکه چطور تنهایی حالم رو خوب کنم روش ها و تکنیک هایی دارد که می توانید در مقالات قبلی بخوانید، اما باید بدانید زندگی یک مسیر تک نفره است و توقعتان از دیگران صرفا مانند مسافرانی باشد که می آیند و می روند.
-
دیتاکس از شبکه های اجتماعی
یکی دیگر از نکاتی می تواند به بهتر شدن حال شما کمک کند، دیتاکس از شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام است! دیتاکس به معنای سم زدایی و در اینجا به معنای ترک این فضاست. چرا که شبکه های اجتماعی منبع محتوای زرد و فیکی است که بر سلامت روان شما اثر می گذارد و شما نمیتوانید تاثیر ناخودآگاه آن را ببینید!
اینکه یک فریم از بهترین لحظات یک نفر را ببینید قطعا به مرور زمان به شما حس بدبختی را القا خواهد کرد و شما همواره در حال مقایسه خود با این افراد خواهید بود. از همین امروز دیتاکس را شروع کنید و به مدت حداقل 1 ماه ادامه دهید تا تاثیر آن را بر روح و روانتان مشاهده کنید.
-
برای دوپامین، ورزش کنید!
شاید عجیب باشید، ولی یکی از فعالیت هایی که به سرعت حال شما را بهتر می کند، ورزش است. ورزش به علت دوپامین و یا همان هورمون سرخوشی که به در مغز ترشح میکند، برای تحمل سختی در زندگی به شدت می تواند به شما کمک کند. اگر روزانه بتوانید 1 ساعت ورزش کنید، شدت و فشار درد و غم هایتان به شدت کاهش می یابد و تحمل کردنشان به شدت برایتان آسان تر خواهد شد.
چرا باید شرایط سخت را در زندگی تحمل کنیم؟
تا اینجا 15 راهکار برای سهولت فرایند درد کشیدن و کاهش درد را خواندید، اما حقیقتا قبل از آنکه بخواهیم بدانیم چگونه شرایط بد و سخت را تحمل کنیم، باید بدانیم اصلا چرا؟ چرا به دنبال تحمل این رنج هستیم؟ اگر اوضاع را رها کنیم چه می شود؟
باید بدانید که زندگی مانند یک دوی ماراتن است و در بعضی اوقات سربالایی های مسیر برای شما سخت می گذرد، اما همیشه بدانید که بعد از یک سربالایی قطعا سرپایینی وجود خواهد داشت و اوضاع همیشه یکسان نیست! تحمل کردن و طاقب آوردن در زندگی برای کسانی است که جنگنده هستند و هرچقدر که روزگار بر آنها سخت تر می گیرد، آن ها بیشتر دوام می آورند. به دنبال بهتر کردن زندگی خودتان باشید و در راستای آن مهارت های کلیدی خود را افزایش دهید تا در مسیر رشد و توسعه فردی، کیفیت زندگیتان خود به خود بهتر شود.
درباره ایلیا جنگروی
تلاش میکنم تا در کنار هم بتونیم آدم بهتری برای زندگی کردن باشیم.
نوشته های بیشتر از ایلیا جنگروینوشتههای تازه
- دقیقا نمیدونم از زندگی چی میخوام 1400-12-16
- توسعه فردی چیست؟راهنمای جامع برای بهبود فردی 1400-12-16
- 8 نکته برای اینکه چگونه بهتر از روز خود استفاده کنیم؟ 1400-12-16
- چرا باید به فکر رشد و پیشرفت خودمان باشیم؟ 1400-12-16
- چطور در زندگی کمتر رنج بکشیم؟ 1400-12-16
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.